Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Hakikaten yangınlardan korunmak bâtınin ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Patlama ya da rastgele bir yangın olayına karşı emniyetli tahliyelerde yangın bapsı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasarım olarak son aşama çeşitli bir skalaya sahiptir.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları kaba kişi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Binaların kuruluşsına birebir kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlar.

Tüm yangın kasası ve kanatları etkili sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Yangın Kapısı Böylece montajdan sonrasında konstrüksiyonlabilecek sıva tamiratı ve boya medarımaişetleri cihetiyle baplar beis görmez.

Yangın bapsı evgin çıkış midein kullanılacaksa o vakit lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu mimarinın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en ana kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Özellikle duygun ve kibar materyallerin olduğu odaların baplarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda binadan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve beniâdem yaşamını temel taşı düz, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Kanatlar içinde amelî yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı midein payanda plakaları mevcuttur.

Report this wiki page